Eva

Ik ben Eva, geboren met een grote dosis nieuwsgierigheid naar en enthousiasme voor het leven. 

Van jongs af aan ben ik de wereld ingetrokken en heb ik in verschillende landen gewoond en gewerkt. Ik ben dankbaar voor al die kansen en mooie ervaringen.

Het contact met talrijke culturen heeft me zoveel rijker gemaakt als mens. Het besef dat we meer gemeenschappelijk hebben dan dat we van elkaar verschillen, geeft me een warm gevoel.

Vandaag nog deel ik dit gevoel met mijn drie zonen zodat zij de wereld met een open blik tegemoet kunnen treden. Ook mijn creativiteit en passie voor muziek deel ik met hen. 

Natuur, stilte en verbinding met wat is, nemen een belangrijke plaats in mijn leven en brengen me rust en stabiliteit.

Eva De Pauw

Je kan bij Eva terecht voor

Individuele kinder-en jongerentherapie

Soms lopen de dingen in het leven niet zoals je had gedacht en is het even moeilijk. Dat kan iets kleins zijn waar je tegenaan loopt, het overwinnen van dingen die je tegen houden, maar ook met je angsten leren omgaan.

Vanuit jouw hulpvraag  gaan we samen zoeken naar hoe jij kan samenwerken met jouw hulpbronnen.  Wat zijn jouw talenten en welke stapjes kan jij zetten zodat je terug in verbinding kan komen met de kracht in jezelf. Zo krijg je meer keuzemogelijkheden en leer je hoe je anders naar een probleem of een moeilijke situatie kan kijken. Je leert  meer veerkracht te ontwikkelen.

Loop je met vragen rond over:

 • identiteit, geaardheid en gender (wie ben ik?  wat wil ik?)
 • zingeving (wat voor zin heeft het allemaal? wat doe ik hier?)
 • laag zelfbeeld/weinig zelfvertrouwen (ik kan het niet, ik doe nooit iets goed)
 • faalangst, spanningen en stress (ik durf niet)
 • verwerking van (v)echtscheiding en/of nieuw samengesteld gezin
 • gedragsperikelen
 • moeilijkheden in het opgroeien met verschillende culturen

Interculturele expertise – opgroeien met/in verschillende culturen

Heb je ouders die uit verschillende culturen afkomstig zijn? Of ben je kind van ouders die beiden hun oorsprong hebben in een andere cultuur?

Hoe ga je om met die verschillende wereldbeelden, met andere waarden en andere opvoedingsstijlen? Als de ene zegt ‘pas je aan’ en de andere ‘wees jezelf’. Hoe ga je hiermee om? Je vraagt je af: waar hoor ik nu bij? 

Wanneer je opgroeit met verschillende culturen kan je te maken krijgen met een loyaliteitsconflict. Je wil loyaal zijn aan de ene en ook aan de andere.

Samen gaan we op zoek naar hoe jij verbinding kan maken met de zogenaamde verschillen van die culturen, met welke aspecten van die culturen jij je verbonden voelt. Dat je leert ontdekken dat deze diversiteit een meerwaarde kan zijn.

Coaching en therapie bij echtscheidingssituaties

Voor kinderen en jongeren

Als je ouders uit elkaar gaan lijkt het soms of je wereld instort. Je voelt de veilige grond van onder je voeten wegzakken. Je voelt je heen en weer geslingerd tussen je twee ouders, tussen twee huizen. Je voelt je schuldig.

Soms heb je dan nood een luisterend oor, een persoon die volledig buiten de situatie staat, iemand die je helpt de dingen te kaderen, die je inzichten kan mee geven,  die je helpt om anders te kijken naar de problemen in deze veranderende situatie.

(Aan iemand die je zegt dat jij geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor de scheiding van je ouders.)

Voor ouders

Wanneer je uit elkaar gaat, komen er zaken op je af waar je soms niet goed weet mee om te gaan. Emoties lopen hoog op en vaak geraak je verzeild in ruzie en conflicten. 

Deze emoties komen voort uit het ex-partnerschap en vragen om aandacht en tijd om verwerkt te worden. Voor het emotioneel welzijn van de kinderen is het van het grootste belang om een goede ouderrelatie te behouden. Het is aan jou om aan de slag te gaan met die emoties van gekwetstheid, vernedering, oneerlijkheid, woede en angst zodat je kind zich niet verantwoordelijk moet voelen voor jouw welzijn.

Als coach en ervaringsdeskundige ondersteun ik je graag in het proces van ex-partnerschap naar blijvend ouderschap en begeleid ik je bij de verwerking van de scheiding en de emoties die daarmee gepaard gaan. Zo wordt de rugzak die je mee draagt minder zwaar en kan er ruimte ontstaan om je te richten op je ouderschap zodat je zo goed mogelijk ouder kan  blijven.

Het uiteenvallen van een gezin creëert een onvermijdelijke verstoring in de hechtingspatronen van een kind. Bij een scheiding is het voor het kind van wezenlijk belang dat ouders het hechtingsstokje aan elkaar doorgeven en dat beide ouders het contact met de andere ouder positief ondersteunen.

Vanuit verwondering en bewondering voor de mens doe ik al meer dan 20 jaar wat me boeit: mensen begeleiden om weer in hun kracht te gaan staan. Vanuit respect en waardering voor ieders visie, ongeacht achtergrond en geaardheid, ben ik nieuwsgierig naar ieders mogelijkheden en talenten. Ik ondersteun kinderen, jongeren en hun ouders graag op hun groeipad wanneer het, om welke reden dan ook, even minder goed gaat.

Mijn jarenlange ervaring  in het werken met gezinnen in kwetsbare omstandigheden -zowel als antropologe in West-Afrika, als in Brusselse multiculturele wijken- hebben mijn geloof en vertrouwen in de veerkracht van mensen en in het bijzonder van kinderen en jongeren alleen maar doen toenemen.

Ook als ervaringsdeskundige – en als alleenstaande mama – heb ik vanuit diep vertrouwen drie zonen grootgebracht die nu als jong volwassenen stevig en evenwichtig in het leven staan. ‘Practice what you preach’ draag ik hoog in het vaandel.

Ik geef ruimte voor de verwerking van pijn en verdriet en richt me op het opsporen en aanwakkeren van  krachtgerichte positieve eigenschappen en talenten waarmee jij aan de slag kan…

Vanuit liefde voor de mens en vertrouwen in de groeikracht in ieder van ons help ik je graag op je pad.

Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal !

Praktische Informatie

Voor wie? 

Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en hun ouders

Kostprijs

€65 per sessie

Duurtijd sessie

50-60 minuten

Telefoonnummer

0476 50 13 96

Bij voicemail: stuur me een sms met je gegevens en ik bel je terug

Email en online agenda

eva@mcdestroom.be

Eva werkt momenteel niet met een online agenda

Overige

Thuis praktijk:
Pauw Coaching,
Vredebaan 16, 2640 Mortsel
 www.evadepauw.be

 Ervaringen

Deze medewerker heeft volgende diploma's en ervaringen.

Ervaringen

 • Jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen in kwetsbare omstandigheden en moeilijke opvoedingssituaties/met migratieachtergronden
 • Jarenlange ervaring in het begeleiden van vrouwen en personen met een beperking naar zelfstandigheid en zelfsturing
 • werkzaam in het begeleiden en ondersteunen van kinderen en ouders in echtscheidingssituaties
 • werkzaam als coach en psychotherapeut (i.o.) voor jongeren en volwassenen met diverse problemen in privépraktijk
 • werkzaam als jongerentherapeut bij TEJO Antwerpen

Opleidingen & specialistaties

 • Master in de Culturele Antropologie – specialisatie Kinderen & Antropologie
 • Master coach in N.L.P/H.N.L.P (Neuro Linguistisch Programmeren)
 • Kinder-en Jongeren Coach
 • Ericksoniaanse Hypnose Practitioner
 • Integratieve Psychotherapeut (i.o.)
 • Diverse opleidingen in de systeemtheorie en scheidingsproblematiek/loyaliteitsconflicten
 • Wilt u meer weten over ons volledige aanbod?