Fabio

Ik ben Fabio.

Sinds kleins af aan was ik altijd met van alles bezig, stelde ik veel vragen en was ik steeds bezorgd om anderen. Die nieuwsgierigheid en het zorgen voor anderen is me blijven achtervolgen. Zo nemen reizen en lezen veel van mijn tijd in beslag.

Wat mensen denken en vanuit welke motivatie zij dingen doen, houden me sterk bezig. Ik ben enerzijds een bezige bij en naast het organiseren van sportkampen, ben ik jeugdcoördinator in onze plaatselijke korfbalclub.

Anderzijds kan ik genieten van het gezelschap van vrienden en familie en van lange wandelingen met mijn vriendin en ons hondje.

Fabio Romano

Je kan bij Fabio terecht voor

Spelcounseling

Deze vorm van begeleiding is geschikt voor kinderen van gemiddeld 3 tot 12 jaar. Kinderen kunnen bij mij terecht met de volgende moeilijkheden en klachten:

- Moeite met het zich kunnen uiten en/of omgaan met gevoelens

- Weinig zelfvertrouwen & laag zelfbeeld

- Nachtmerries en angsten

- Moeilijke omgang met leeftijdsgenoten (pesten)

- moeilijkheden in het eigen lichaam zoals angsten, grenzen, spanning en ontspanning

-Faalangst, hoogsensitiviteit, stress

-Slaapproblemen of psychosomatische problemen

-Moeilijkheden met echtscheiding en/of een nieuw gezin

-Rouwverwerking en/of trauma (mishandeling)

-Worstelen met een beperking of een diagnose

Ieder persoon, jong of oud draagt zijn eigen rugzak. Deze rugzak kan verschillende vormen aannemen en ook de inhoud hiervan is bij iedereen anders. Deze kan fijne herinneringen en leuke ervaringen bevatten, maar soms kunnen hier ook heftige emoties en gebeurtenissen inzitten. Jouw rugzakje kan dan te zwaar worden om alleen te dragen.  In vergelijking met kinderen praten volwassenen vaak sneller over wat hen bezighoudt en toch lijkt dit voor hen ook niet steeds makkelijk. Zeker wanneer kinderen nog niet alle woorden of de betekenissen even goed kennen. Waar volwassenen over spreken, daar spelen kinderen over. Als counselor ondersteun ik het kind  in zijn eigen taal, namelijk het spel.

Ouders en het kind worden uitgenodigd op een intake gesprek. Dit gesprek draait voornamelijk rond kennismaking met elkaar. Er wordt gestart met drie spelsessies om het kind zo goed mogelijk te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Na deze sessies wordt er opnieuw samengezeten om te bekijken of en hoe we het traject verder zetten. Ook bekijken we aan welke doelstellingen er gewerkt wordt.

De sessies met het kind vinden wekelijks of tweewekelijks plaats in de spelkamer. Gesprekken met de ouders vinden plaats na elke vier of vijf sessies, de frequentie ervan bepalen we samen. Indien nodig en na overleg met de ouders en/of het kind, kan er samengewerkt worden met de school/CLB/ander hulpverlening.

Praktische Informatie

Voor wie? 

4-12 jaar

Kostprijs

€60

Duur sessie

50 minuten

Telefoonnummer

0497356210

Email en online agenda

fabio@mcdestroom.be

Fabio werkt momenteel niet met een online agenda

Overige 

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which.

 Ervaringen

Deze medewerker heeft volgende diploma's en ervaringen.

Ervaringen

In 2016 startte ik al consulent aan het ondersteuningscentrum Jeugdzorg Antwerpen en maakte in 2020 de overstap aan de sociale dienst jeugdrechtbank in Antwerpen.

Opleidingen & specialistaties

  • Ik behaalde in 2014 mijn Bachelor Toegepaste psychologie, optie klinische psychologie als psychologische consulent.
  • Achtereenvolgend behaalde ik in 2016 mijn bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen als jeugdprofessional/ sociaal-pedagogisch begeleider.
  • Ondertussen behaalde ik mijn attest als assertivitieitstrainer in 2019.
  •  In 2019 startte startte in met het postgraduaat clientcentered spelcounseling.

    Wilt u meer weten over ons volledige aanbod?