Mieke

Ik ben Mieke, 30 jaar en woon in Borgerhout.

Het is ook hier dat ik al heel wat jaren voor de klas sta. Daarnaast werk ik als leerlingenbegeleider. Een veelzijdig takenpakket dat mij elke dag opnieuw vol enthousiasme naar mijn werk doet gaan.

In mijn vrije tijd zing ik in een koor en speel ik toneel, twee van mijn grote passies.

Vrienden en familie zijn ontzettend belangrijk voor me. Hen bezoeken, samen op stap gaan of reizen is daarom het liefste wat ik doe!

Mieke Dehertefelt

Je kan bij Mieke terecht voor

- Studiecoaching

- Huiswerkbegeleiding

Lukt het studeren niet zo goed? Weet je niet goed hoe je moet studeren? Loop je vast op grote hoeveelheden? Kan je jezelf niet gemakkelijk aanzetten tot studeren? Voel je je ongelukkig in je huidige studierichting? Vind je plannen heel moeilijk? Lijkt het alsof je na uren studeren nog steeds niets hebt geleerd? Heb je geen idee hoe je moet beginnen aan taken?

 Herken je jezelf in deze bovenstaande vragen? Weet dan dat er op elke vraag een zeer persoonlijk antwoord te vinden valt en dat je dit niet alleen moet doen. Leren studeren is een proces dat elk kind en elke jongere op zijn of haar eigen manier doorloopt. Soms kan het gebeuren dat je tijdens dit proces wat verdwaalt en niet meteen de weg terugvindt en dat is geen probleem. Ik help je graag met het vinden van een antwoord op al jouw studie gerelateerde vragen.

Als studiecoach wil ik graag jongeren begeleiden wanneer het studeren wat moeilijker gaat. We nemen samen de algemene studievaardigheden onder de loep waaronder studiemotivatie, studiemethodes, studieplanning en studiekeuzebegeleiding.

Wanneer je studiemotivatie ontbreekt, kan dit een enorme weerslag hebben op je studieresultaten en jouw zelfbeeld. Ik vind het dan ook zeer belangrijk om die intrinsieke studiemotivatie terug te vinden en aan te wakkeren, de jongere terug zin krijgt om te studeren.

Samen met de jongere ga ik op zoek naar een aangepaste en persoonlijke studiemethode, wanneer de “standaard” methodes niet lijken te werken. Grote hoeveelheden leerstof leren verwerken, op een efficiënte manier leren structureren en samenvatten en verschillende bronnen leren samenbrengen tot één geheel zijn allerlei zaken die de jongere kunnen helpen tijdens het studeren. Ook het uitwerken van een op maat gemaakte weekplanning, waarin een gezonde afwisseling tussen studie en ontspanning centraal staat, is zeer belangrijk tijdens dit proces.

Een foute studiekeuze lijdt vaak tot schoolmoeheid en tot een ongelukkige jongere die onderpresteert. Ook dit kan aan bod komen tijdens onze sessies. Aan de hand van de interesses van de jongere en de mogelijkheden gaan we samen op zoek binnen de brede waaier van studiegebieden naar de beste studierichting.

Soms hebben jongeren net dat extra duwtje in de rug nodig om het beste uit zichzelf en hun schoolcarrière te halen en daar help ik graag bij.

Praktische Informatie

Voor wie? 

jongeren van 12-21 jaar

Kostprijs

€55 per sessie

Duur sessie

50-60 minuten

Telefoonnummer

+32479/47.67.41

Email en online agenda

mieke@mcdestroom.be

Mieke werkt momenteel nog niet met een online agenda. 

Overige

 

 Ervaringen

Deze medewerker heeft volgende diploma's en ervaringen.

Ervaringen

- Leerkracht eerste graad secundair onderwijs: Godsdienst - PAV

- Leerlingenbegeleider eerste graad secundair onderwijs

 

Opleidingen & specialisaties

  • In 2012 afgestudeerd als Toegepaste Psycholoog (afstudeerrichting school- en pedagogische psychologie) aan Lessius Hogeschool te Antwerpen.
  • In 2015 afgestudeerd als Leerkracht Secundair Onderwijs (onderwijsvakken godsdienst – PAV) aan Thomas More Hogeschool te Vorselaar.
  • Wilt u meer weten over ons volledige aanbod?