Onderzoek

Onderzoek

Elk onderzoek start met een brede intake. Zo bekijken we samen met jou welke onderzoeken het beste aansluiten bij de hulpvraag. 


In De Stroom verlopen onderzoeken multidisciplinair. Elke collega heeft zijn specifieke specialisatie die we optimaal inzetten. Daarom zal je steeds bij meerdere collega's terecht komen. Je hebt wel steeds één vast aanspreekpunt nadat je op intake bent geweest.


Elk onderzoekstraject wordt na afronding ook met het onderzoeksteam besproken. Zo krijg je steeds de meest aangepaste adviezen. 


MC De Stroom werkt nauw samen met verschillende (kinder)psychiaters.


Belangrijk: onderstaande prijzen zijn geldig voor de bijhorende onderzoeken. Wordt er na een intakegesprek beslist om meerdere onderzoeken te combineren, wordt er gewerkt met een aangepaste prijs. Dit wordt besproken in het eerste gesprek. 


Voor algemene info kan je terecht bij Anke via anke@mcdestroom.be of op 0472/09.06.12

wegens het bevallingsverlof van Anke, vragen we momenteel om aanmeldingen voor onderzoek door te geven via: hallo@mcdestroom.be. Zo kunnen we jou wel verder helpen, én kan Anke ten volle genieten van haar gezin. 

Belangrijk bericht
 

Onze collega's Annelies en Anke zullen in de periode van juni tot aan september beide in bevallingsverlof zijn. Zij genieten dus van een welverdiende periode met hun kersverse spruit. Collega's uit ons team zullen gedurende deze periode de aanmeldingen met evenveel warmte en aandacht ontvangen. Door de afwezigheid van Annelies en Anke zullen de onderzoekstrajecten mogelijks langer duren dan jullie van ons gewend zijn.

We willen ons excuseren voor dit ongemak en bedanken voor jullie begrip.

Liefs,

Dagje en Anke

Intelligentieonderzoek

Een brede en diepgaande analyse van de cognitieve vaardigheden. 

Wij testen steeds met het nieuwste materiaal. Hierdoor is een uitgebreide analyse mogelijk. IQ-onderzoek wordt afhankelijk van de hulpvraag aangevuld met vragenlijsten. Onderzoeken verlopen afgestemd op de cliënt. Pauze of opsplitsen in meerdere testmomenten is mogelijk. 

Een onderzoek bestaat uit een (telefonische) intake, een testmoment, eventuele vragenlijsten, een uitgebreid terugkoppelingsgesprek en een gedetailleerd verslag. 

BElevingsonderzoek

Om een zicht te krijgen om de innerlijke beleving van een kind, zullen onze collega's speltherapeuten op een speelse wijze aan de slag gaan met jouw kind. 

Aandacht- en concentratie onderzoek

Een aandacht- en concentratieonderzoek bestaat uit 4 tot 5 sessies van één tot twee uur. Naast de onderzoeken worden er verschillende vragenlijsten afgenomen. Tijdens de onderzoeken worden er zowel kwantitatieve als kwalitatieve resultaten verzameld van verschillende partijen. 
Autisme onderzoek

Een autisme onderzoek bestaat uit 4 tot 5 sessies van één tot twee uur. Naast de onderzoeken worden er verschillende vragenlijsten afgenomen. Tijdens een autisme onderzoek worden er zowel kwantitatieve als kwalitatieve resultaten verzameld van verschillende partijen. Het doel van een onderzoek is een zicht te krijgen op de aanwezigheid van een autistische denkstijl. Verder uitsluiten van een eventuele diagnose gebeurt nadien in een (kinder)psychiatrisch onderzoek. 
 

Taal - spraak en leren 

Logopedische screening en onderzoek


Verloop onderzoek en kostprijs is afhankelijk van het type onderzoek. Bij logopedische onderzoeken is terugbetaling van de mutualiteit mogelijk. Voor meer informatie kan je terecht bij Emma.