Mieke Dehertefelt

Over mij

JONGERENTHERAPEUT

Mijn verhaal

Over mij

HUISWERKBEGELEIDER & STUDIECOACHING

Ik ben Mieke, geboren in de zomer van de jaren ’90 te Lier en opgegroeid in een zeer warm, open en huiselijk gezin. In mijn vrije tijd was ik als kind graag bezig met toneel, dans en muziek en als volwassene is dit niet anders. Zingen doe ik ondertussen al meer dan 10 jaar bij een super toffe korenfamilie in Borgerhout en het woord verspreid ik maar altijd graag tijdens de lessen voordracht aan de muziekschool van Lier. 

Sporten is soms moeilijk, zeker om ermee te beginnen, maar eens ik de draad heb opgenomen, kan ik er enorm van genieten. Naar school ging ik ook heel graag, al heb ik altijd wel een beetje het gevoel gehad dat ik anders was, maar ik kon er nooit de vinger op leggen. Studeren ging in de lagere en secundaire school best vlotjes, het was pas later dat ik merkte dat ik eigenlijk helemaal geen studiemethode bezat en ik een hele inhaalbeweging moest maken. Met wat vallen en opstaan ben ik uiteindelijk geslaagd en had ik 2 professionele bachelorsdiploma’s op zak. 

Lees meer

Tijdens mijn hogere studies ben ik mezelf dan ook heel wat keren tegengekomen en heb ik beetje bij beetje ontdekt waar mijn sterktes lagen. Ik kan het namelijk heel goed uitleggen en ik los graag problemen op (zeker die van anderen). De keuze voor psychologisch consulent en leerkracht was dan voor de hand liggend en ook redelijk snel gemaakt. Na een 5-tal jaren werken, merkte ik al snel dat ik tegen een heel aantal muren bleef aanlopen en ben ik op introspectie gegaan bij mezelf. Met de hulp van anderen, zowel vrienden, familie als professionele hulp begin ik steeds dichter en dichter bij mijn ware ik te komen en kan ik stapsgewijs mijn dromen waar maken.

Een van die dromen was jongeren helpen wanneer het moeilijk loopt bij het studeren. Als leerkracht kon ik mijn leerlingen niet op een individuele, efficiënte en effectieve manier helpen wanneer ze moeilijkheden ervoeren tijdens het studeren, dit vooral wegens tijdsgebrek maar ook een gebrek aan middelen. Wanneer een van mijn beste vriendinnen dan vroeg of ik mee in haar nieuwe praktijk wou stappen als studiecoach, moest ik geen 2 keren nadenken. Als oude studievriendinnen hadden Anke en ik het vaak gehad over samenwerken in een praktijk en ik was enorm vereerd dat Dagje en Anke mij deze kans wilden bieden. Eerlijk, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Met deze vragen kan je bij mij terecht

Studiecoaching
Studiekeuzebegeleiding
ADHD
Autisme


Soms werken die de standaard studietips niet, vind je samenvattingen maken maar tijdverdrijf, heb je moeilijkheden met starten, weet je niet waar te beginnen, ken je verschil niet tussen hoofd- en bijzaken, ben gewoon super snel afgeleid, heb je muziek nodig om te studeren, worden je ouders zot omdat je nog steeds niets gedaan hebt, kan je je niet aan je planning houden, snap je niet waarom je zaken uit het hoofd moet leren en hoe je dat doet, kan je niet stil blijven zitten tijdens het studeren, … en heb je gewoon wat extra hulp nodig om het beste uit jezelf te halen tijdens die schoolloopbaan.

Zoektocht naar een studiemethode op maat...

Jongeren uit het secundair of hoger onderwijs die bovenstaande of andere moeilijkheden ervaren tijdens het studeren kunnen bij mij terecht voor tips, tricks en een zoektocht naar een studiemethode op maat. 

Want dat is wat studeren eigenlijk is, zoeken tot je een manier gevonden hebt die bij je past. Ja, ik wijk dus zeker en vast af en toe af van die standaard studietips en blijf je coachen tot je die methode gevonden hebt, want nee, opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Ook wanneer je het als jongere wat moeilijk hebt op school, vanwege een diagnose (ADHD, autisme, …), kan je bij mij terecht voor coaching, want mijn expertise rijkt net wat verder dan enkel jouw studiemethode, dankzij mijn opleidingen en ervaring.

 

Hulp bij een studiekeuze...

Daarnaast kan je ook bij mij aankloppen wanneer je in de rats zit met je studiekeuze. Weet je niet wat je wil studeren en/of verdwaal je in het grote aanbod van studierichtingen, help ik je graag verder met deze zoektocht.

Mijn kennis van het onderwijslandschap wordt dagelijks gevoed door de job die ik in hoofdberoep uitvoer als pedagogisch begeleider bij de permanente ondersteuningscel van OVSG, waarbij ik onze 3 stedelijke CLB’s begeleidt met alles wat met onderwijsloopbaanbegeleiding te maken heeft. Ik weet dus goed waar ik moet zoeken en hoe ik jou hierin kan begeleiden.

Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0479/47.67.41
email: mieke@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Naast mijn hobby’s koorzingen en voordracht, geef ik nog catechese als vrijwilliger, ben ik ook een vaste waarde in het bestuur van de Waelrant korenfamilie, wil ik blijven bijleren, ben ik mama van 2 katjes, opvangmama voor (zwerf)katjes en reis ik ontzettend graag. Je zou kunnen stellen dat ik graag bezig ben.

Het is mijn droom om ooit alleen op een podium te staan als cabaretière.

Heb zelf al meerdere keren professionele hulp ontvangen van psychologen, coach, therapeut, osteopaat, dokter, psychiater, … Ben ontzettend blij met de expertise van deze mensen en de ondersteuning die ik al kreeg en raad het iedereen aan. Want onze mentale gezondheid is minstens even belangrijk als onze fysieke gezondheid en het stigma rond deze soort hulpverlening mag nu echt eens gaan verdwijnen.

Ik heb pas op volwassen leeftijd de diagnose ADHD gekregen. Nadat ik heel wat kenmerken herkende in mijn eigen leerlingen en cliënten is de euro gevallen en de bal aan het rollen gegaan. Ben heel blij met de bevestiging en erkenning die de diagnose mij biedt en de hulp en het begrip die ik mag ontvangen.