Anke Stuer
Jespers

Over mij

Psychologisch consulent - autismedeskundige - brainspotting therapeut
Coördinator De Stroom

Alles wat met mentale én lichamelijke gezondheid te maken heeft, kan mij interesseren. Helemaal gelukkig word ik als ik anderen over deze thema’s mag inspireren en motiveren. Dat doe ik door het geven van workshops en vorming. Het uitvoeren van onderzoek – en dan het allerliefste naar autisme – is voor mij een ultiem middel om mensen te helpen zichzelf écht te leren begrijpen. 

Vrienden omschrijven me als speels en ondernemend, als een echte doorzetter en een vat vol ideeën, met een sterke focus op het positieve. 

Als mama mag ik samen met mijn vriend en rots in de branding, getuige zijn van hoe onze zoon en twee dochters groeien – botsen en bloeien op hun eigen unieke manier. Het zijn deze bijzondere mensen die mij blijven inspireren en uitdagen om ook als professional te blijven groeien.   

Wat is mijn expertise?

Mijn liefde voor onderzoek in combinatie met mijn passie voor autisme zijn de gouden combinatie die elke aanmelding voor mij opnieuw even interessant maakt. 

Als psychologisch consulent ben ik opgeleid. En als eeuwige student blijf ik op regelmatige basis bijscholingen volgen. Niet alleen blijf ik me verdiepen in de nieuwste kennis rond autisme, stress & trauma, ook het blijven groeien als onderzoeker doe ik door het blijven bijscholen in de nieuwste testmethodieken. Dit geeft mij telkens opnieuw inspiratie om onderzoeken nog beter af te stemmen op de cliënt en zijn hulpvraag. En omringd door ons fijne team zorgen we ervoor dat wij elke keer opnieuw de best mogelijke hulpverlener voor jou kunnen zijn. 

autisme ┃onderzoek ┃Stress & Trauma


Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Kinderen, jongeren en volwassenen die zich afvragen waarom ze zich anders voelen, blijven botsen op bepaalde moeilijkheden in hun (sociale) leven of zelf een vermoeden van autisme hebben, neem ik graag mee in een onderzoekstraject waarin ze antwoorden op hun vragen vinden. 

Daarnaast ontvang ik graag elke vraag waarvan jij vermoed dat wij via onderzoek van een antwoord kunnen voorzien. Als coördinator van ons warme nest luister ik naar je vragen en bezorgdheden en bespreek we samen welke onderzoeken bij welke collega’s voor jouw het meest geschikt zijn. Want elk onderzoekstraject is maatwerk bij ons.

Tenslotte zijn kinderen, jongeren en volwassenen met autisme bij mij helemaal welkom voor sessies brainspotting, een lichaamsgericht traumatherapie.

Persoonlijke contactgegevens

Telefoon: 0472/09.06.12

email: anke@mcdestroom.be

website: www.auticoachanke.be

Enkele weetjes over mij

Mij hoor je zelden klagen dat het te warm is. Ik ga dus het liefste op reis naar tropische gebieden. Helaas is mijn vriend daar niet zo voor te vinden.

Als er snoepjes in mijn buurt zijn, kan ik daar zeer moeilijk vanaf blijven. 

Mijn vrienden omschrijven mij terecht als een vat vol ideeën. Ik kan regelmatig niet slapen omdat er te veel ideeën in mijn hoofd rondspringen. 

Ik beluister voice berichten, podcasts en luisterboeken zo goed als standaard op afspeelsnelheid x1.5 of soms wel x2. 

Voor anderen kan ik snel structuur aanbrengen. Maar mijn eigen hoofd durft soms wel eens een hoopje chaos te zijn.