Welkom bij ons Warme Nest

MC De Stroom

Positionering

Denkwijze

In onze praktijk werken wij vanuit een holistische visie. We weten dat hoofd en lichaam hand in hand gaan. Elke vraag benaderen wij met oog voor deze specifieke persoon en zijn unieke context. Zo zoeken we steeds opnieuw naar een traject op maat.

 
Indien zinvol voor de begeleiding worden andere gezinsleden of externen (school, CLB, huisarts…) ook betrokken. Vanuit onze eigen menselijkheid gaan wij in verbinding met de cliënt. 


Diagnostische vragen

Dankzij onze multidisciplinaire samenwerking kunnen ook diagnostische vragen bij ons met zorg en kwaliteit worden benaderd. Vanuit het uitgebreide psychologisch onderzoek is samenwerking met (kinder)psychiaters mogelijk. Diagnostische trajecten zijn voor ons geen middel voor het verkrijgen van een diagnose. 


Ook in deze trajecten staan cliënt en zijn context centraal. We streven er naar om cliënten doorheen de psychologische onderzoeken te laten groeien in hun zelfinzicht. Onze adviezen zijn daarom ook steeds op maat van de cliënt met oog voor de context.


Wij kijken breder dan alleen diagnoses. Het einde van een diagnostisch traject is voor ons de start van een nieuw proces. Een proces waar we de cliënt graag op weg helpen en zo lang als wenselijk in ondersteunen.


Expertise

Binnen ons team kent iedereen een eigen expertise. Dankzij intense samenwerkingen bundelen we deze expertises optimaal. Ondanks onze diverse achtergronden, kent ieder lid van ons team een sterke basis aan kennis via erkende opleidingen en ervaring. Daarnaast werken we allen met een groot hart voor de cliënt.


Ons Warme Nest

Zowel grote als kleine vragen zijn bij ons welkom. Bij ons kom je thuis.  Om  iedereen dat plekje in ons nest te geven, werken we met een uniek aanmeldsysteem. 

Geen wachtlijsten bij ons.   Als men bij ons aanmeldt, vindt er binnen een termijn van twee tot maximum drie weken een onthaalgesprek plaats. In dit anderhalf uur durende gesprek gaan wij met de cliënt op zoek naar concrete handvaten voor in het nu én naar het best passende langduriger traject. 

Bestaan er toch wachtlijsten bij de desbetreffende collega, zoeken we samen met de cliënt naar (tijdelijke) alternatieven. Zo zorgen we dat de nood niet nog hoger wordt tijdens het lange wachten op een plekje. Dankzij ons uitgebreide wachtaanbod zorgen we ervoor dat kinderen, jongeren, volwassenen of gewoonweg hele gezinnen niet in de kou blijven staan.

Kinderen en jongeren

We bieden individuele begeleiding voor kinderen & jongeren van 0-18 jaar om hen te helpen bij gedragsproblemen, angst en vele andere uitdagende ervaringen.

Volwassenen
tekst

Individuele begeleiding is voor iedereen die zijn persoonlijke leven, werk of relaties beter wil begrijpen binnen de privacy van één-op-één gesprekken met een therapeut.

Activiteiten
tekst

Regelmatig organiseren we workshops of infoavonden, zodat je op een andere manier kan komen proeven van wat ons warme nest te bieden heeft.

Word je graag op de hoogte gehouden van ons aanbod. Schrijf je gerust in op onze nieuwsbrief. Wij sturen je enkele keren per jaar een overzicht toe.

Kunnen we jouw cliënt helpen?

Copy-paste onderstaande link naar je cliënt zodat ze meteen contact kunnen opnemen met ons.

www.mcdestroom.com/contact/