Annelies Stevens

Over mij

Klinisch orthopedagoog - autismedeskundige

Al mijn hele leven breng ik mijn tijd het liefste door samen met anderen. Ik krijg energie van echte contacten, zowel met vrienden en familie als in mijn job. Me sociaal engageren is dan ook het liefste wat ik doe. Dit startte al van jongs af aan in de jeugdbeweging. De keuze voor een opleiding pedagogie was voor mij een logisch vervolg.

Ik geloof in de kracht van samen op weg gaan, samen op zoek gaan naar wie je bent, samen doelen stellen. Op die manier wordt het mogelijk om ondersteuning te bieden op maat, stapsgewijs en oplossingsgericht. 

Ik ben positief ingesteld en gedreven in de dingen waar ik voor ga. Iemand kansen geven, blijven zoeken en samen het verschil maken, drijft me steeds weer opnieuw. 

Wat is mijn expertise?

In 2006 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen. Daarna deed ik meer dan 15 jaar ervaring op in het buitengewoon secundair onderwijs. Mijn focus lag voornamelijk op kinderen en jongeren met autisme, zowel met een normale begaafdheid als een verstandelijke beperking.  Samen hun weg uitstippelen en persoonlijke groei mogelijk maken is het doel. Basisrust creëren en versterken van talenten en interesses vormen de uitgangspunten.

Daarnaast deed ik ervaring op in het ondersteunen van ouders en het netwerk bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kind. Hen versterken in kennis van autisme, samen inspelen op de zorgvragen van hun kind en aanpassen van de omgeving op maat, staat voor mij centraal.

autisme ┃coaching 


Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Jongeren en volwassenen met autisme en hun netwerk kunnen bij mij terecht voor individuele therapie en coaching.

Thema’s: bieden van structuur en voorspelbaarheid, aandacht voor welbevinden en creëren van basisrust, gedrags- en emotieregulatie, omgaan met angsten en stress, prikkelverwerking, planning en organisatie, versterken van sociale en maatschappelijke vaardigheden, trajectbegeleiding

Daarnaast zal ik ook het diagnostisch team versterken en anamnesegesprekken doen met ouders.

Persoonlijke contactgegevens

Telefoon: 0473/83.46.85

email: annelies@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Ik ben een reiziger, geboeid door nieuwe plaatsen en culturen. Zo deed ik mijn stage in een weeshuis in Peru, een leerrijke ervaring en mooi avontuur.

Ik hou ervan helemaal op te gaan in muziek. Een concert of festival kan me altijd ontroeren. 

Mijn dag start bij voorkeur met koffie en de zon op mijn gezicht.