Catherine Demeyere

Catherine Mennes

Over mij

huiswerkcoach
studiecoach

Aan de andere kant van de wereld, in Indonesië waar mijn ouders toen werkten, werd ik geboren. Al gauw keerden we terug naar België waar ik opgroeide in het zuiden van Antwerpen in een warm  gezin met een oudere broer en een jongere zus. 

Na mijn middelbare school wist ik al snel dat ik mensen wilde helpen en startte dan ook met de studie Pedagogische wetenschappen. Al gauw schakelde ik over naar de studierichting Logopedie waar ik enorm van genoot.

In het begin van mijn carrière werkte ik als logopediste in het CGG te Mechelen en had ik ook een zelfstandige praktijk waar ik voornamelijk kinderen en jongeren begeleidde met leerstoornissen. 

Na een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben met mijn gezin en mijn drie dochters daar met raad en daad bijstond,  ik me verder creatief ontplooide, begon het terug te kriebelen om te doen wat ik het liefst doe. Kinderen en jongeren helpen waar ze vastlopen in hun schoolse carrière en even of voor iets langere periode hen op weg helpen. Daar word ik het meest gelukkig van. In de Stroom vond ik dan ook de ideale plaats om in dit warme nest mee zorg te dragen voor iedereen die vastloopt in het leren leren, het leren studeren, het leren plannen… om hen sterk te maken en hun talenten te gebruiken.

Wat is mijn expertise?

Als logopediste met jarenlange ervaring in leerstoornissen en verschillende opleidingen hierin, ken ik veel van het leren op zich. Daarnaast heeft de opleiding tot studiecoach me de verdere handvaten gegeven om kinderen en tieners in hun leren te begeleiden en hen het zelfvertrouwen te geven zodat iedereen kan bereiken wat hij wil. 

logopedie ┃studiecoaching 


Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Jongeren uit het middelbaar onderwijs en eind lagere school die moeilijkheden ervaren tijdens het studeren, kunnen bij mij terecht voor tips, tricks en een zoektocht naar een studiemethode op maat. Vanuit hun motivatie en hun talenten ga ik samen met hen en hun leerstof op pad zodat ze handvaten krijgen om daarna zelfstandig  en met meer zelfvertrouwen verder te kunnen. 

Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0477/42.43.77
email: catherine@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Naast studiecoaching hou ik van schilderen op doek, wat voor mij rustgevend is.

Reigers zijn mijn geluksbrengers die ik tijdens het wandelen ( wat ik ook erg graag doe), probeer te spotten.

Chokotoffs eten😉 zijn mijn ‘guilty’ pleasure.