Dagje Boets

Over mij

Kinder- en Gezintherapeut
Coördinator De Stroom

Al mijn hele leven voel ik een warme betrokkenheid en een diepe verbinding met kinderen en jongeren. Ik wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen en op zoek gaan naar de dieperliggende betekenis achter gedrag.

Op ons pad worden we  allemaal wel eens geconfronteerd met moeilijke levensthema’s, onverwachte gebeurtenissen en lastige ontwikkelingsprocessen. Deze zaken maken dat we het contact met onszelf en onze gezinsleden even verliezen.

Mijn hart gaat - al 25 jaar lang - uit naar werken met kinderen en jongeren die op één of andere manier die verbinding met zichzelf (en/of met hun gezin en omgeving) even kwijt zijn. Dit kan zijn door een trauma, door rouw, door (v)echtscheiding, door een overvloed aan prikkels of...

Mijn missie is om opnieuw verbinding te brengen tussen gezinsleden onderling en ervoor te zorgen dat ieder op zich de connectie met zichzelf ook weer hervindt. Verbinding tussen mensen én verbinding met jezelf zorgt ervoor dat we met meer kracht en vertrouwen in het leven kunnen groeien. Ik ‘vertaal’, zodat er weer écht contact, rust en harmonie kan komen.

Het is mijn bedoeling om te inspireren,…om ouders en kinderen opnieuw de kracht te laten vinden in zichzelf om te groeien, zodat ze verder samen op weg kunnen gaan en genieten van elkaar & het leven!

Daarnaast wil ik ouders, kinderen en jongeren ook graag bewust maken van hun eigen superkrachten, van hun eigen magie. Bewust maken van het feit dat je keuzes hebt in het leven én invloed kan uitoefenen op hoe de dingen gaan - binnenin je én daardoor automatisch ook in de buitenwereld.

Wat is mijn expertise?

Als kinder-& gezinstherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen met verlieservaringen (rouw, trauma, verwerking van ziekte), hooggevoelige kinderen, kinderen met psychosomatische klachten en kinderen in echtscheidingssituaties.

Men kan bij mij terecht voor individuele kinder-& jongerenpsychotherapie, gezinstherapie en ouderbegeleiding/opvoedingsondersteuning.

Opleidingen:

  • Vierjarige postgraduaatopleiding Relatie -en Gezinstherapie - Kern
  • Voortgezette Opleiding Gezinstherapie – E. Tilmans-Ostyn
  • Talentgedreven werken met kinderen
  • 'Een taal erbij' – Leren Over Leven
  • Primary Care Triple P, Level 3
  • Diverse bijscholingen en specialisaties in rouw, echtscheiding, gezin


Lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) sinds 2002

verlieservaringen ┃hooggevoeligheid ┃echtscheiding┃Angsten  Pschychosomatische klachten


Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Rond rouw & verlies door overlijden, rond verwerking van een ernstige ziekte of ongeval, rond echtscheiding en nieuwsamengesteld gezin, rond trauma. Vragen rond hooggevoeligheid, psychosomatische klachten (buikpijn, hoofdpijn), angsten, zelfvertrouwen, volle piekerende hoofden, opvoedings- & gedragsproblemen


Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0479/92.81.38
email: dagje@mcdestroom.be
website: www.dagjeboets.be

Enkele weetjes over mij

Vrienden en familie omschrijven me als vrolijk, levenslustig, positief, oplossingsgericht, speels, enthousiast, inspirerend, hartverwarmend.

Ik houd van mooie dingen rondom me; van bloemen, van kleuren, van fonkels en lichtjes. Van mooie vormen en pure materialen.

Ik houd van reizen en andere culturen ontmoeten, van rommelmarktjes en van genieten in de natuur.Ik word blij van de zon, van flamingo’s, van creatief bezig zijn, van diepgaande gesprekken, van dansen en van zot doen.

Als mama van 3 fantastische kinderen krijg ik ook dagelijks de nodige uitdagingen te verwerken. Elke dag opnieuw leer ik van mijn kinderen en van mijn man… en zo groeien we samen.