Eva De Pauw

Over mij

jongerentherapeut

Vanuit verwondering en bewondering voor de mens doe ik al meer dan 20 jaar wat me boeit: mensen begeleiden om weer in hun kracht te gaan staan. Vanuit respect en waardering voor ieders visie, ongeacht de achtergrond en geaardheid, ben ik nieuwsgierig naar ieders mogelijkheden en talenten.

Als jonge meid droomde ik ervan om een huis op te richten voor weeskinderen omdat elk kind recht heeft op een veilige basis. Mijn onstuitbare nieuwgierigheid naar andere culturen leidde me naar Amsterdam waar ik Antropologie studeerde met Kinderen en Ethnopsychiatrie als specialisatie. Later trok ik voor een lange periode naar West-Afrika en andere landen.

Wat is mijn expertise?

Gezinstherapie - relatie tussen ouder en kind

Voor het kind is de verbinding met de ouder cruciaal. Ik breng graag helderheid in gespannen ouder-kindrelaties en bekijk samen met jou hoe de verbinding kan herstellen. Veel ervaring heb ik in het begeleiden van echtscheidingssituaties, van nieuw samengestelde gezinnen en van eenoudergezinnen en in het ondersteunen in het proces van ex-partnerschap naar blijvend ouderschap.

HSP-coaching (HSP: Hoogsensitief Persoon)

Het leren herkennen en erkennen van je aard helpt om jezelf te begrijpen en een manier te vinden om in balans te kunnen functioneren.

Interculturele expertise - opgroeien in/met verschillende culturen

Opgroeien met verschillende culturen leidt vaak tot een loyaliteitsconflict. Hoe ga je met die verschillende wereldbeelden, waarden en opvoedingsstijlen om? Samen gaan we na met welke aspecten van die culturen jij je, ondanks de verschillen, toch verbonden voelt.

Opleidingen

  • Master in de Culturele Antropologie – specialisatie Kinderen & Ethnopsychiatrie
  • Master coach in N.L.P (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Kinder- en Jongerencoach
  • HSP Coach (Hoogsensitiviteit)
  • Ericksoniaanse Hypnose Practitioner
  • Integratieve Psychotherapeut 
  • Diverse opleidingen in de systeemtheorie en scheidingsproblematiek/loyaliteitsconflicten
  • Therapeutisch werken met klank en muziek.

Met deze vragen kan je bij mij terecht

Zowel jongeren (vanaf 10 jaar) als volwassenen
kunnen bij me terecht voor individuele therapie en coaching.
Je loopt rond met vragen over:


weinig zelfvertrouwen (Ik kan het niet, ik doe nooit iets goed)┃faalangst, perfectionisme en stress (Ik durf niet)┃stress en burn-out┃identiteit, geaardheid en gender (Wie ben ik? Wat wil ik?)┃je niet begrepen voelen ┃hoogsensitiviteit ┃zingeving (Wat doe ik hier?)┃opgroeien in/met verschillende culturen┃verwerking van (v)echtscheiding of leven in een nieuw samengesteld gezin ┃Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0476/50.13.96
email: eva@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Muziek is mijn passie. Als kind spendeerde ik mijn vrije tijd aan zingen in het kinderkoor van de opera en het bespelen van verschillende instrumenten. Piano ben ik blijven spelen en muziek uit alle regionen van de wereld weerklinken nog steeds in mijn huiskamer. Muziek brengt zoveel meerwaarde in mijn leven: het biedt troost en brengt vreugde, muziek werkt verbindend.

Als vrouw met hoogsensitiviteit (HSS) is het leven niet altijd eenvoudig geweest. Het leren kennen en erkennen van die HSS heeft me geholpen in het vinden van een evenwicht in mijn leven, tussen voor mezelf opkomen en empathie voor anderen betonen.

Dat ik met trots kan zeggen dat mijn zonen, Tamino, Ramy en Elijah trots op zichzelf mogen zijn. Omdat ze zijn wie ze zijn en hun passie overbrengen in verbinding met zichzelf en met de anderen.

Ik hou en geniet ontzettend van de natuur en de stilte. In de bossen van de Ardennen vertoef ik vaak; daar kan ik ontladen en herladen. In de frisse rivier voel ik de energie weer stromen en reset ik. Ik hou ervan om op ontdekking te gaan in de wereld, op zoek naar natuurwonderen of bijzonder mooie plekken en deze te delen met familie en vrienden.