Hanne Adriaenssen

Over mij

Kinderpsycholoog

Het contact met mensen en vooral met kinderen is iets dat altijd in mij heeft gezeten en waar ik energie uit haal. Het brein en de gevoelswereld van jonge mensen interesseert me enorm. De veerkracht die eigen is voor kinderen en jongeren vind ik bewonderenswaardig. Ik vind het ongelooflijk mooi om een kind te zien groeien, op alle vlakken. Dat ik daar een steentje in kan bijdragen, vind ik een fijn idee. Ik ben daarnaast heel erg overtuigd van de kracht van samenwerking. Nadenken vanuit verschillende perspectieven heeft naar mijn mening alleen maar voordelen. In de Stroom kan ik kinderen zien en helpen groeien en hoef ik dit niet alleen te doen. Ik werk samen met de kinderen, hun gezin en daarnaast met de collega’s. Dat is voor mij de ideale situatie.

Wat is mijn expertise?

Als kinderpsycholoog heb ik geleerd over de gevoels- en gedachtewereld van kinderen, jongeren en ouders. Ik heb geleerd hoe we kinderen (op een creatieve manier) kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Naast mijn werk in de Stroom ben ik werkzaam op de pediatrie, neonatologie en materniteit van een algemeen ziekenhuis in de buurt. Het werk dat ik daar doe is eerstelijns en kortdurend.

Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Kinderen van kleuter- of lagere schoolleeftijd en hun ouders kunnen bij mij terecht als ze ergens mee zitten. Dat kan van alles zijn: gedachten, gevoelens of misschien iets dat gebeurd is in je omgeving. Kinderen en ouders komen praten, tekenen en spelen. Op die manier leren ze meer over hun gedachten en gevoelens (en die van hun kinderen).

Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0456/61.22.74
email: hanne@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Ik hou enorm veel van zingen. En liefst samen! Elke zaterdag ga ik een uurtje zingen met een kinderkoor en elke zaterdagavond zit ik zelf als koorzanger in de repetitie.

Ik heb -naast de psychologenmicrobe- ook nog een lerarenmicrobe te pakken. Ik heb een educatieve master behaald en heb een tijdje les gegeven.

In 2021 adopteerden we een hondje, Suki. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met haar te wandelen, knuffelen en samen naar de hondenschool te gaan.