Jany Janssen

Over mij

PSYCHOLOGISCH CONSULENT
MASTER SOCIAAL WERK I.O.

Mijn kiem als psychologisch consulent kent zijn oorsprong reeds van een jonge leeftijd. Zo werd ikzelf al snel geconfronteerd met uitdagingen die later verklaard werden vanuit een AD(h)D diagnose.

Ik herken mezelf zowel in het verhaal vóór de diagnose, waar ik mijn aandacht niet altijd gefocust kreeg, als in het verhaal tijdens de onderzoeken. Het is door de diagnose dat mijn omgeving, en ikzelf, mijn eigenheid zijn gaan begrijpen.

Dit gevoel kunnen doorgeven door samen te zoeken naar de eigenheid van jouw kind is wat mij vandaag dan ook drijft als psychologisch consulent.

Desalniettemin ligt de hoofdzaak bij mij niet op het kleven van ‘labels’. Ik zoek graag samen met jullie uit hoe we tot de beste aanpak kunnen komen die bij jouw kind aansluit.

Wat is mijn expertise?

Het liefst van al houd ik mezelf bezig met psychologisch onderzoek. Hierbij heb ik mezelf gespecialiseerd in intelligentiebepaling, aandacht- en concentratie screeningen en het beoordelen van verschillende executieve functies.  

psychologisch onderzoek
intelligentiebepaling
aandacht- en concentratiescreening
beoordeling executieve functies


Met deze vragen kan je

bij mij terecht

Bij mij kan je terecht als jouw kind op school, en misschien ook wel thuis, tegen heel wat moeilijkheden aanloopt. Dit kan gaan van ‘Het leren lukt niet goed op school’, ‘Ik kan niet goed opletten in de klas’ tot ‘Ik kan mijn gedachten/mijn lichaam niet tot rust brengen’ en nog zoveel meer..
Langs de andere kant kan het soms ook zodanig goed gaan op school dat het saai wordt. Ook hierbij bied ik graag hulp zodat ook jouw kind tot zijn/haar beste vorm kan groeien.

Persoonlijke gegevens:

Telefoon: 0470/0458.64
email: jany@mcdestroom.be

Enkele weetjes over mij

Al van jongs af aan voel ik me als een vis in het water in de keuken. Vandaag kook ik de meest uiteenlopende gerechten en kan ik mezelf uren verliezen in het maken hiervan.

Ik kijk geen TV. Dat heeft als gevolg dat ik zelden kan meepraten als er wordt gesproken over een BV of over een Vlaams TV-programma.

Ik doe vaak aan ijsberen. Je kan me thuis vaak diep nadenkend tientallen toertjes zien maken doorheen het hele huis.